Kocher-Jagst-6

Dinsdag 20 juli 2021, van Ailringen naar Neckarsulm (84 km).

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

Kloster Schöntal

De laatste lange fietstocht, is de bedoeling. We gaan terug naar Neckarsulm, naar de camping aldaar, en dan stoppen we met fietskamperen (wegens te zwaar).  We dubben nog wat we daarna gaan doen. Het plan is om op de camping van Remagen aan de Rijn te gaan staan (die kennen we ook nog van de Rome tocht) en vandaar wat kleine fietstochtjes te doen. Geen lange fietsetappes meer!

Brug over de Jagst

Maar eerst de terugtocht naar Neckarsulm. We komen weer door diverse kleine dorpjes en langzaam aan wordt het landschap ook wat vlakker. Vandaag “slechts” 7 dunne pijltjes op de kaart, dus het valt mee 🙂 . We komen langs Kloster Schöntall, een oud klooster, dat tegenwoordig gebruikt wordt als conferentieoord, hotel of plaats om grote feesten te vieren.

Na Neudenau moet het volgens het kaartje afgelopen zijn met de hellingen en dat is ook zo. Dit stuk gaat daarom ook veel sneller. In Bad Friedrichshall langs het station om een ijsje te eten. Ook dit kennen we van de Rome reis, zie deze link, toen we er na deel 2 mee wilden stoppen.

 

De gereden route: