Kocher-Jagst-5

Maandag 19 juli 2021, van Ellwangen naar Ailringen (89 km)

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

Na het vertrek van de camping natuurlijk langs bij de bakker van destijds in Ellwangen. Leuk om dat nu te zien, terwijl we toen niet wisten wat er allemaal gebeurd was die nacht (in Braunsbach).  Oftewel de sentimental journey gaat weer verder.  Daarna langs de Jagst verder stroomafwaarts naar Crailsheim. Ik herinner me nog wel enkele zaken die we destijds ook gezien hebben, Renée herinnert zich er weinig van.

Mooi landschap.

We hebben besloten de route te wijzigen. Oorspronkelijk zouden we de Jagst verlaten en een stukje langs de Tauber fietsen op weg naar Rothenburg ob der Tauber, wat een heel mooi oud stadje moet zijn. Maar vanwege de vermoeienissen maken we er een andere tocht van.  We gaan onderweg in een hotel en rijden de Jagst route weer terug naar Neckarsulm.  Het hotel dat we boeken staat in Ailringen, zo’n 5 km buiten Mulfingen.

“Onder de kastanjeboom”

Onderweg bij een boer met een stalletje en koelkast een koud drankje kunnen scoren. “Onder de kastanjeboom”, heette het daar.  In Mulfingen nog een ijsje gehaald bij de Edeka. We zijn nogal vermoeid. Steeds die hellingen ook. Uiteindelijk scoren we ongeveer 700 hoogtemeters, dus waarom zo moe. Ik vrees dat we te weinig getraind hebben.  Het komt echter ook doordat de hellingen vaak écht steil zijn. Ook bij de dunne pijltjes op de kaart (van het Bikeline boekje) moeten we regelmatig van de fiets. En bij de dikke pijltjes zeker. Die zijn met volle bagage niet te doen.

Rivier De Jagst.

Het is wél prachtig hier. Veel gele akkers, groene bossen, velden met veel bloemen en dorpjes met witte huizen.  Het is ook laag-toeristisch hier, en er zijn weinig toeristen die hier willen fietsen of wandelen. Daardoor is er ook weinig horeca en zijn er nauwelijks terrassen in de streek.

Het hotel is prima maar we moeten een beetje opschieten om nog te kunnen eten. Er zijn alleen kleine gerechten. We nemen beide een flammkuche. Die van Renée moet opnieuw want ze krijgt er eerst eentje met spek, hoewel ze een vegetarische had besteld.  Wel een beetje gek: de  mevrouw doet de receptie, de keuken en de bediening op het terras en brengt met mij ook nog even de fietsen naar een garage verderop in de straat.

De gereden route:

Het hoogteprofiel:

Statistieken van vandaag:

  • Hoogte Ellwangen : 426 m
  • Hoogte Ailringen:  295 m
  • Klimmeters:  631 m
  • Daalmeters:  793 m
  • Afstand:  89,5 km
  • Tijdsduur:  9 uur 25 minuten