Kocher-Jagst-4

Zondag 18 juli 2021, van Aalen naar Ellwangen (42 km)

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

Aalen. gezien vanuit de locatie van het hotel

We hebben lekker geslapen in het hotel. Geen last van een herrie makende rivier, zoals in Braunsbach. Het ontbijt in het hotel is eveneens prima en daarna gaan we de helling van de heuvel weer af naar het centrum van Aalen.  Daar, zoals gebruikelijk, aan het 2e ontbijt bij een bakker. Het is erg druk daar, in de rij staan voor de bakker!  Iedereen houdt overigens keurig 1,5 meter afstand van elkaar.  Daarna gaan we op de fiets de oversteek van de Kocher naar de Jagst maken.  En omdat we een bergrug passeren komen we weer wat steils tegen. Deze keer zo’n 15%.

Het kasteel bij Lauchheim

Boven komen we uiteindelijk bij het kasteel bij Lauchheim terecht, dat we ook kennen van de Rome tocht, toen we de helling van de andere kant namen. De hoofdweg daar is 7%, maar vanwege het drukke maandagmorgenverkeer destijds namen we het fietspad. Ik zie nu pas dat de helling 20% was. Tja.

Het kasteel gezien vanuit Lauchheim

In Lauchheim op een gezellig pleintje opnieuw aan de koffie. Daarna 40 km vol doorgereden naar Ellwangen. Eerst naar de camping daar. De baas vraagt of we “Reitsma doen” (de Rome tocht van Hans Reitsma). Hij is al de 2e want dat vroegen ze in Braunsbach ook.  Die tocht is toch erg populair blijkt wel.  De camping daar is ook onderdeel van onze sentimental journey, want daar kregen we die nacht 87 mm water over ons heen (zie deze link).  Daarna naar het centrum van Ellwangen en op zoek naar de bakker waar we destijds de volgende morgen zaten om weer wat bij te komen. Die zit er nog steeds, zien we. Gaan we morgenvroeg ons 2e ontbijt halen beloven we mekaar.

Het gezellige centrum van Ellwangen.

Het is zondag en druk in het centrum. De terrassen zitten lekker vol. We nemen ook een ijsje Daarna ergens een lekkere pizza gegeten. Als we later weer op de camping komen zien we dat een mevrouw uit Utrecht onze tent staat te bekijken. Zij en haar man fietsen inderdaad de Rome tocht van Reitsma, maar gaan niet verder dan Tirol. We vertellen haar dat ze toch echt de hele route naar Rome moet gaan doen.  Het was een erg sportieve vrouw trouwens, want ze deed aan trailrunning.

 

 

Het hoogteprofiel (alleen het eerste deel van de tocht):

 

Statistieken van vandaag:

  • Hoogte Aalen : 437 m
  • Hoogte Ellwangen:  487 m
  • Klimmeters: 323 m
  • Daalmeters: 418 m
  • Afstand: 41,6 km
  • Tijdsduur: 5 uur 2 minuten