Kocher-Jagst-3

Zaterdag 17 juli 2021, van Braunsbach naar Aalen (93 km)

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

Iets lekkers bij de koffie, de grootte ervan is erg Duits!

We rijden wederom via Döttingen 7 km om naar Braunsbach om de route weer op te pakken. Ik had gepland dat het vandaag 83 km zou worden maar het worden er wat meer dus. Zoals gebruikelijk het 2e ontbijt (koffie met wat lekkers) bij een bakker in Braunsbach op een terras. Daarna op pad. We passeren opnieuw het enorm hoge viaduct van de A6 over het Kocherdal, de Kochtertalbrücke. Tot 2004 was dit viaduct met pijlers van 178m de hoogste ter wereld. Daarna nam Millau in Frankrijk het over.

Schwäbisch Hall

Schwäbisch Hall is een erg leuk oud stadje, met zeer veel oude vakwerkhuizen. Het is er gezellig druk door een markt. Het binnenstadje ligt op een heuvel en we moeten met de fietsen even een steil hellinkje overwinnen. Daar opnieuw koffie gedronken – net toen er een klein regenbuitje langskwam waar we dus totaal geen last van hadden.

 

De helling van 17%

Het stuk van Schwäbisch Hall naar Aalen is vrij lang en er liggen alleen maar erg kleine dorpjes op het stuk. Even verderop komen we een helling van 17% tegen waar we tegenop moeten. Het stuk is wel 2 km lang schat ik en het wordt weer zeulen met de fiets. Wat het lastig maakt is die 20 kg bagage. Zonder dat valt het lopen met de fiets wel mee, maar met is het een beproeving. Nou ja, zelfs wielrenners met goed materiaal komen maar nauwelijks vooruit, zien we. Meteen na de helling is een bankje waar we kunnen lunchen. Een van die wielrenners komt een praatje maken. Hij is Nederlander, getrouwd met een Duitse en woont in Paderborn.

Het hotel in Aalen

De hellingen hier putten ons wel erg uit. Wie plant er in dit soort heuvelachtige gebieden nou tochten van 80 km 🙂 . Gelukkig gaan we in een hotel vanavond, want in de buurt was geen camping te bekennen. Eindelijk zijn we in Aalen na in Abtsgmünd nog een stuk taart (chocoladecrème boomstam) gegeten te hebben, dat erg welkom was. Maar het hotel dat Renée had besproken ligt 5 km buiten het centrum en ook nog eens op een heuvel van 650 m (Aalen ligt op 450 m). Weer te steil en weer zeulen dus met de fiets!.  Zodoende komen we op een totaal van 93 km. Als we even hadden doorgefietst hadden we onze jaarlijkse 100 km fietstocht ook meteen geklaard, maar daar waren we nu echt even te moe voor!  Het hotel is wel erg lekker na zo’n dag en na het douchen gaan we eens goed eten in het bijbehorende restaurant. Renée een Käse-spätzle en ikzelf een Maultasche. 

 

De gereden route:

Het hoogteprofiel:

 

Statistieken van vandaag:

  • Hoogte Braunsbach : 251 m
  • Hoogte Aalen:  437 m
  • Klimmeters: 687 m
  • Daalmeters: 433 m
  • Afstand: 92,8 km
  • Tijdsduur: 8 uur 18 minuten