Kocher-Jagst-2

Vrijdag 16 juli 2021, van Neckarsulm naar Braunsbach (84 km)

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

We kunnen op pad.

We hebben er zin in.  Dit tochtje is toch heel anders dan de Rome tocht. Toen stond alles in het teken van die tocht. Nu is het meer ontspannen. Na vertrek gaan we eerst maar eens koffie met een lekker broodje eten bij een bakker in het centrum van Neckarsulm.  Daarna naar Bad Friedrichshall waar we de route gaan oppikken. Je merkt dat hier veel industrie staat langs de Neckar.  Na Oedheim, waar we de lunchspullen halen bij de Edeka (die we nog kennen van de Rome tocht destijds), wordt het rustig en landelijk.

De Kocher

Het is een mooi gebied hier met veel bossen op de hellingen. We rijden nu stroomopwaarts langs de Kocher, een zijrivier van de Neckar. In Forchterberg eten we de lunchbroodjes op, op hetzelfde bankje als in 2016.

Daarna door naar Künselsau waar we de boodschappen voor het avondeten doen. In Döttingen blijkt er een omleiding te zijn van de Radweg en moeten we over de grote weg verder. Het is gelukkig rustig met autoverkeer. In Braunsbach wordt duidelijk waarom. De brug over de Kocher wordt vervangen. De camping ligt echter op de andere oever dan het dorp. Nou ja, bij hotel Zum Löwen eerst maar eens aan koud water (Renée) en bier (Wim).

Braunsbach in mei 2016

Braunsbach werd in 2016, een dag nadat wij er gekampeerd hadden, getroffen door een vloedgolf door het dorp. Vergelijkbaar met wat er nu (juli 2021) langs de Ahr in de Eifel gebeurt. Gelukkig vielen hier toen geen doden, maar de schade was enorm.  We lopen wat rond en bekijken hoe het dorp opgeknapt is.  Er is niets meer te zien, alles is zeer goed hersteld. Vlak bij het hotel staat een herinneringsplek met informatie over wat er toen is gebeurd.

Hierna terug naar Döttingen en over de andere oever naar de camping. Die ziet er net zo uit als destijds (dat was toen eind mei) alleen is het veel drukker nu.  Tent opgezet. Glaasje wijn uit de streek en warm gegeten.

Wat we ons niet herinnerden over deze overigens heel mooie en rustige camping was dat de rivier hier behoorlijk veel lawaai maakt. Kennelijk is er nét hier een stuw – en dat hoor je natuurlijk dag en nacht. Bovendien (en dat wisten we nog wel) zijn er in elk dorpje in Duitsland kerkklokken die elk kwartier gaan beieren. Ook dat is weer even wennen. 

 

De gereden route:

Het hoogteprofiel:

 

 

Statistieken van vandaag:

  • Hoogte Neckarsulm : 160 m
  • Hoogte Braunsbach: 251 m
  • Klimmeters: 297 m
  • Daalmeters: 211 m
  • Afstand: 84 km
  • Tijdsduur: 5 uur 17 minuten