Kocher-Jagst-1

Donderdag 15 juli 2021, Heenreis Neckarsulm

Voor een overzicht van alle etappes van de Kocher-Jagst Radweg, zie hier

De camping va Neckarsulm

Vandaag gaan we met de auto naar Neckarsulm waar we zullen starten met de fietstocht. Op tijd (05:30) opgestaan en rond 07 uur al op pad. We rijden via Nieuwe Schans en de A31 omdat, door de watersnoodproblemen in Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz, wellicht ook snelwegen dicht zijn. Gisteren waren er dikke problemen in de buurt van Keulen.  Er is daar in 2 dagen 150 mm water gevallen en de problemen zijn groot. Gelukkig zijn de snelwegen wel in orde en we rijden toch over de A3 langs Keulen.

Wat wel weer opvalt zijn de vele Baustellen in Duitsland, maar dat is altijd zo, weten we uit ervaring. Onderweg een paar keer gestopt voor een plaspauze en verdomd, hier moeten de mondkapjes weer op.  Gelukkig hebben we die bij ons. Onderweg volgen we de Tour via de liveblogs. Helaas redt Wout Poels het net niet met de bollentrui.

We wilden eigenlijk starten op de camping in Oedheim, waar we destijds op de Rome-tocht in 2016 ook stonden, maar door corona maatregelen moet je daar minimaal 5 nachten boeken. We wijken daarom uit naar de camping van Neckarsulm, niet zover van de route.  Na het opzetten van de tent begint het te onweren en te regenen.  We moeten helaas binnen eten op de meegenomen stoeltjes, maar dat is in deze tent geen probleem. Je kunt er niet in staan, maar zitten op de stoeltjes gaat prima. Zo gauw het droog is brengen we de auto naar een gratis langparkeerplek in de buitenwijk van  Neckarsulm (vroeger bekend van de NSU autofabriek; Wim’s eerste auto was een NSU). Daarna terug naar de tent en de maaltijd afgemaakt.