Lahn Wanderweg, dag 3

Woensdag 25 juli 2018, van Laurenburg naar Weinähr (16,6 km)

Het dorpje Obernhof

Zoals afgesproken met de eigenaresse van dit pension komen wij om 06:30 uur naar beneden voor het ontbijt. En dat staat inderdaad klaar voor ons, hoera. Het is een aardige mevrouw die dit pension runt, vinden wij. We hadden ook gevraagd of we een lunchpakket mochten meenemen, want er is geen supermarkt of bakker hier. Geen probleem, ze zorgde ervoor dat we konden klaarmaken wat we wilden.

Rond 07:30 uur al weer op pad en zoals gebruikelijk meteen de hoogte weer in. We lopen zo ongeveer om Dörnberg heen en dat met veel klim- en daalmeters. 

Een heel stuk verderop kom je op het Goethepunt, waar Goethe nog een spreuk zou hebben achtergelaten na een verloren liefde. En waar zijn roman ” Die Leiden des jungen Werthers” zou zijn ontstaan. Of Goethe hier werkelijk geweest is, is niet duidelijk. Wèl waren er in het dorp Obernhof enkele liefhebbers van het werk van Goethe en wellicht hebben die het verhaal verzonnen. Zie deze site.

Wij genieten vooral van het mooie uitzicht hier, met uitzicht op Obernhof en Weinähr.  We zitten ook hoog nu, zo’n 330 m.  Na het afdalen gaan we toch maar even naar Obernhof. Officieel is dit niet de route, maar ze hebben er wél koffie en overheerlijke Käsekuchen.

Daarna het laatste stukje naar Weinähr waar we overnachten. Nog maar een klein stukje, maar wel een met sterk stijgende en dalende stukken erin.  We hebben de bergstokken echt wel weer nodig!

 

Gegevens van de route vandaag:

  • Afstand: 16,6 km
  • Tijd: 6 uur 50 minuten
  • Klim meters: 444
  • Daal meters: 5452
  • Hoogste punt: 328 m
  • Laagste punt:  103 m

Hoogteprofiel (klik erop voor een uitvergroting) :

Hoogteprofiel dag-2