Lahn Wanderweg, dag 2

Dinsdag 24 juli 2018, van Diez naar Laurenburg (21,9 km)

Prachtige vergezichten langs de Lahn, dit is Laurenburg bij avond

Vandaag zal het 34 graden Celcius worden en we hebben besloten vroeg te gaan wandelen. We kunnen in ons pension in Nassau om 06:30 uur al aan het ontbijt, dat er prima uitziet. Bagage ingeleverd en op weg naar het station, want we gaan per trein naar ons startpunt van de Wanderweg in Diez. Daar komen we om 07:45 uur aan.  Op weg naar de route zien we een Rewe supermarkt en we kopen daar onze broodjes en kaas voor de lunch. Er is ook koffie te krijgen, maar die slaan we over. Beetje dom, want rond dit tijdstip is in Diez verder nog niks open, zo merken we later, en verderop op het pad is het maar de vraag of er überhaupt wel koffie is te krijgen.

Buiten Diez gaat het al snel omhoog, dwz naar zo’n 250 m. En boven heb je een prachtig uitzicht op de Lahn en  de dorpjes erlangs. Dat is het leuke van zo’n Wanderweg. Je loopt over heel rustige bospaden en je komt heel weinig mensen tegen. Het pad is overigens wel behoorlijk steil en rotsachtig. Dat loopt niet heel gemakkelijk. De temperatuur is gelukkig nog prima. Dat zal na 13 uur wel anders worden, vrezen we.

In Balduinstein willen we aan de koffie en dat valt niet mee. We worden nog wel geholpen door een plaatselijke mevrouw die ons zoekend zag kijken, maar volgens haar is eigenlijk alles te duur, en moeten we daar vooral níet heengaan. Gelukkig vinden we nog een hotel met een terras dat wel open is. Je merkt wel dat het hier veel minder toeristisch is dan bijvoorbeeld langs de Rheinsteig.

Het pad is gelukkig heel goed bewegwijzerd. We hebben de kaart niet nodig en waar een teken ontbreekt is een blik op Osmand (met GPX route erin) voldoende. Complimenten voor de Touristik in Nassau. We verdenken de man daar ervan zelf persoonlijk helemaal het pad te hebben uitgedacht! Maar petje af dus.

Vlak voor Steinsberg gaat het weer omhoog, maar nu zonder bos om in de schaduw te lopen. We raken nu wel wat oververhit en we besluiten om als we weer beneden zijn, het pad te verlaten en langs de (auto)weg verder te lopen. Het is 14 uur en snoeiheet. Die weg is ongeveer vlak, maar voor wandelaars niet heel geschikt. En de Duitsers rijden ook 100 km/h op zo’n weg. Gelukkig is het niet druk en soms stappen we even de berm in.

Om 14:30 uur komen we in het pension aan en we gaan direct douchen. Prima kamer hier. Daarna bier/koud water op het eigen terras, waar je jezelf mag bedienen vanuit de koelkast.

Om 19 uur eten we bij het restaurant in het dorpje, verderop aan de rivier.  Renée krijgt Käsespätzle met salade en ik Schnitzel met Spätzle.  We nemen een Riesling wijn uit de buurt, een Rheinhessen Tröcken, die ons prima smaakt.

 

Gegevens van de route vandaag:

  • Afstand: 21,9 km
  • Klim meters: 563
  • Daal meters: 567
  • Hoogste punt: 252 m
  • Laagste punt:  101 m

Hoogteprofiel (klik erop voor een uitvergroting) :

Hoogteprofiel dag-1