Lahn Wanderweg, dag 1

Maandag 23 juli 2018, bezoek aan Limburg aan de Lahn

De kathedraal van Limburg

Hoewel we deze tocht in Diez zullen aanvangen, besluiten we eerst een bezoek te brengen aan Limburg aan de Lahn, want dat stadje moet een heel oud en charmant binnenstadje hebben, had men ons verteld. 
En dat klopt helemaal. Veel scheve oude vakwerkhuizen. We bekijken ook nog even de kathedraal van binnen, maar die is niet heel bijzonder. 

Dan eerst maar eens koud water op een terras en een ijsje.

Ik wil nog graag een wandelkaart kopen van de Lahn Wanderweg, want het materiaal dat we tot nu toe van de reisorganisatie kregen (Aktiva Tours), was niet heel geweldig. In de plaatselijke boekhandel is deze echter niet te vinden.

Dan op weg naar Nassau, 60 km verderop, waar we de eerste nacht zullen verblijven.  Dat gaat via een erg bochtige weg, hard rijden kan hier echt niet.  Het is een mooi gebied, het lijkt wat op de Eifel waar we enkele etappes van de Eifelsteig liepen in 2010. 

In het pension horen we dat voor de treinkaartjes voor de volgende morgen naar de Tourist Information in Nassau moeten. Dat stond anders in onze informatie. Slordig van Aktiva – we zullen ze een brief sturen*. Het is nu 17:45 uur en de VVV gaat om 18 uur dicht. We halen het net, en ze zijn zo vriendelijk langer te blijven en ons veel informatie en materiaal over de tocht te geven. En we krijgen keurige wandelkaarten voor onderweg. De man vertelt nog dat op maandag veel horeca dicht is in Nassau en tipt een goed restaurant in het park.

En inderdaad, prima plekje om te eten en daarna nog even een stukje te wandelen langs de Lahn.

* ) Die brief hebben we inderdaad gestuurd, en daar heeft Aktiva snel en heel correct op gereageerd. Ze hebben contact gehad met de Tourist Information en een en ander is aangepast. Fijn!