Drenthepad-10

Woensdag 18 juli 2018, van Beilen naar Ruinen (20,9 km)

Prachtig plaatje vlakbij Beilen

We zijn goed bezig. Dit is al de 4e wandeltocht deze maand. Als we zo doorgaan lopen we dit jaar nog het Drenthepad uit. Als we door omstandigheden toch niet kunnen fietskamperen dit jaar, dan maar veel wandelen. Dat is ook leuk tenslotte.

Ook deze keer met  het openbaar vervoer van eindpunt naar beginpunt. Met de bus van Ruinen naar Hoogeveen en per trein naar Beilen. Binnen 1 uur ben je waar je wezen wilt. De buschauffeur racet er op verzoek van zo te zien een scholiere een beetje tegen om  de aansluiting in Hoogeveen op tijd te halen. En dat lukt ook nog. 

Als je Beilen uitloopt kom je over de A28 en meteen daarna in het Dwingelder Veld met als grootste heideveld de Dwingeloosche heide. We zijn hier al veel vaker geweest, maar de enorme vlakte maakt toch elke keer weer indruk. Even een kijkje nemen in de schaapskooi onderweg hoort er ook bij natuurlijk.

Vlak voor Ruinen is een grote kraan bezig met onderhoud aan de wieken  van de graanmolen en we kijken even hoe dat verloopt. In Ruinen zelf is een markt bezig en onze auto  staat ingesloten tussen de marktkraampjes. Die  auto hoort daar helemaal niet te staan natuurlijk, maar vanmorgen was nergens een bordje te zien dat je daar niet moest gaan parkeren. Maar iedereen maakt ruimte om je eruit te laten. Geen probleem dus.

Hier de link naar het Google Maps kaartje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *