Lahn Wanderweg, dag 6

Zaterdag 28 juli 2018, Keulen

De imposante gevel van de kathedraal van Keulen

De laatste dag van ons tripje besteden we aan een bezoekje aan Keulen. We komen daar wel vaker en het is best een gezellige stad.

Maar eerst ontbijten. De eigenaar van het pension klaagt ook al over de hitte. Wandelaars en fietsers, waar hij het van moet hebben, blijven weg. We babbelen nog even wat met hem over de graven van Nassau. Hij blijkt alles te weten van ons koningshuis en de bezoeken die ze hier hebben afgelegd. Behalve Beatrix, die is hier nooit geweest. Hij hoopt dat Willem Alexander nog eens met z’n gezin gaat komen.

In Nassau nog even langs de Rewe voor een paar laatste boodschappen en voor koffie. En precies op het moment dat we de auto weer instapten viel de eerste drup van wat even later een enorme hoosbui bleek. De eerste regen in onze vakantie, maar hier ook de eerste regen in heel lange tijd, dus zéér welkom.

In Keulen veel terrasbezoek en shoppen. Wim maakt nog wat foto’s van de stad. Niet teveel want het is warm. Totdat we besluiten dat het klaar is en we naar huis willen. Oók precies op dat moment begon het hier in Keulen ook te regenen…