Pieterpad: Strabeek naar St Pietersberg (15 km)

Zondag 5 juni 2011. Hoera, de laatste etappe van het Pieterpad

Dag 4 van ons tripje. Gisteren leuk gewinkeld in Keulen, een stad die ons deze keer erg meeviel. Jaren geleden waren we daar ook eens en toen viel het ons niet mee. Waarom dat zo was kunnen we nu niet meer verklaren. Misschien veel regen en zo…

Vandaag gaan we toch afronden, wat er ook gebeurd (al lopen we in de schoenen te soppen in het bloed, zoals iemand opmerkte). Maar het valt wel mee, geen problemen met de goed doorgeprikte blaren.

De tocht begint met een wandeling van ergens halverwege de Pietersberg, waar we de auto parkeren, naar het station. Vandaar per bus naar Valkenburg en dan nog een stukje lopen naar Strabeek. Toch al weer 4 km extra gelopen daardoor! Maar de zon schijnt en het is heerlijk weer om buiten te zijn. We lopen eerst een stukje langs de Geul en moeten dan klimmen naar het plateau. Het bos zit al vol met mountainbikers, waarvoor je op moet passen, want de paden zijn smal. Vandaar naar Terblijt. Even buiten het dorpje staat een boerderij waar we koffie drinken. Er lopen 2 kippen met jonkies rond. De nog jonge boer komt even een praatje maken. Vervolgens verder naar de Bemelerberg met grotten. En dan doemt Maastricht al op. Als we de Maas oversteken zien we erg donkerblauwe onweersluchten en horen we gerommel. Snel maar door nu, anders regenen we nog kletsnat.

Op de Pietersberg gooien we wat spullen in de auto en lopen door naar het eindpunt, maken snel foto’s en gaan weer terug. Het kan elk moment gaan losbarsten denken we. Maar het valt mee. We bereiken droog het Chalet Bergrust, alwaar we koffie met rijstevlaai nemen, en een oorkonde kunnen ophalen dat we het Pieterpad volledig gelopen hebben. Er zit geen controle op dus fraude is hiermee mogelijk, maar daar gaat het niet om. Het is een leuke geste.

Stand na vandaag: gelopen 15 km , nog te doen 0 km, totaal gelopen Pieterpad 492 km

Voor de gelopen route zie het Google Maps kaartje

2 antwoorden op “Pieterpad: Strabeek naar St Pietersberg (15 km)”

  1. Wat Wim nog vergeten is te vermelden is dat we op de eerste middag en avond in Maastricht getrakteerd werden op een concours van allemaal langsmarcherende fanfarekorpsen. Ik stelde toen nog voor om één van die korpsen te vragen om het laatste stukje van het Pieterpad (bv alleen de Pietersberg op) voor ons aan te lopen, zodat het besluit van onze tocht een extra feestelijk tintje zou krijgen. Mij leek het wel heel leuk, maar om de een of andere reden kon ik het er bij Wim niet doorheen krijgen.

  2. ik heb het vervolgverhaal een beetje verwaarloosd, deze week; zie pas nu dat aan ‘al mijn wensen’ direct een vervolg is gegeven. en dus alsnog: VAN HARTE GEFELICITEERD met deze geweldige prestatie!!
    zo’n limburgse hoeve heeft trouwens vast ook wel een mooie grote keuken….

Reacties zijn gesloten.