Pieterpad: Vierlingsbeek naar Swolgen (21 km)

Vrijdag 3 juni 2011. Dag 2 van ons 4-daags tripje naar Limburg. Gisteren toch niet helemaal blaarvrij uit de tocht gekomen. Renée heeft een stukgelopen blaar en Wim 2 blaren. We beginnen met het openbaar vervoer, dwz per bus van Swolgen naar Venray  en dan per trein naar Vielingsbeek. De bus is echter wat te laat en we halen op het nippertje de trein. Oef, 5 minuten overstaptijd was maar net genoeg!

Na 4 km moeten mijn (wim) blaren alweer doorgeprikt worden. Gisterenavond kennelijk niet goed genoeg gedaan. Daarna deze dag geen last meer gehad.

We komen de nodige kapellen tegen op deze tocht, we zitten in een van oudsher erg katholieke streek. We passeren de Mariakapel in Holthees, de St Jozefkapel in Smakt, de St Willibrorduskapel in het bos en de St Goarkapel bij Wanssum. In Smakt staat ook nog een klooster en een bedevaartscentrum.

We trekken door het landgoed Geysteren (waar nog een echte baron eigenaar van is) en komen langs een mooie zandverstuiving. Onderweg lunchen we (broodjes en kaas meegenomen) bij een oude watermolen. Voorbij Wanssum staan erg veel varkensboerderijen en dat is te ruiken op deze erg warme dag. We hebben gelukkig veel water bij ons!

Toch wel behoorlijk vermoeid eindigen we rond 17:30 de tocht in Swolgen. De warmte maakte het toch moeilijk. Later zien we dat het rond 28 graden is geweest ’s middags.

Per auto vervolgens naar Maastricht, inchecken in het Van der Valk hotel, en naar een terras in Maastricht voor een koel wit wijntje!

Stand na vandaag: gelopen 21 km , nog te doen 15 km, totaal gelopen Pieterpad 477 km.