Pieterpad: Venlo naar Roermond (30 km)

Zondag 20 juni 2010. Aan het einde van onze zomervakantie gaan we nog even een paar Pieterpad-étappes doen. Daar zijn we in 2009 mee begonnen, een beetje uit nood vanwege het wat slechte zomerweer in Berlijn. Maar het is zodanig leuk dat we het dit jaar (2010) ook weer hebben gedaan. We kwamen uit Frankrijk, dus stoppen in Limburg was geen punt. We hadden even moeite een camping met plek te vinden, maar vonden (wat laat op de avond) toch nog plek op een camping in de buurt van Echt. Een prima camping overigens.

Stand na Maandag 21 juni 2010:

Totale afstand Nog te doen Totaal gelopen
487,5 KM 122 KM 365,5 KM (75,1%)

De eerste etappe van 2 Pieterpad tochten dus. En wel een tocht van 30 km, waarover we eerder dit jaar besloten hadden dat we die dit jaar eens moeten lopen. En aangezien de enige overgebleven tocht van 30 km de etappe Venlo naar Roermond is, gaan we die nu doen.

Op tijd op vandaag, vanaf de camping per auto naar Roermond en al om 8:36 per trein naar Venlo, waar we om 09:00 kunnen starten. De route loopt daar langs het station. De eerste 10 km gaan, zoals tegenwoordig gebruikelijk bij ons, al weer erg vlot. Wat grappig is, is dat de tocht veel minder saai is dan we vooraf denken. Grote delen gaan door bos, en dat is deels ook nog een stukje door Duitsland, en grote delen zelfs precies op de grens. Dan kan ook bijna niet anders want Limburg is hier nogal smal en dan denk je wel langs veel drukken wegen te moeten lopen. Bovendien hebben ze in dit smalle stukje Limburg op de rechteroever van de Maas ook nog de A73 aangelegd!

Na Swalmen als we het derde 10 km stuk lopen wordt het toch wel moeilijk voor ons. Het blijkt toch weer zwaarder dan we denken. Tot overmaat van ramp ging ik ervan uit dat we het stukje vanaf de route waar we stoppen (het gehuchtje Spik) naar het station van Roermond ‘wel even’ zouden doen. Maar dat stukje blijkt toch nog weer 3 km te zijn. Waar zagen we dat eerder, die nonchalante houding van de organisator (Hoog Elten). Waarom hebben we onze fietsen niet neergezet op het eindpunt, verdorie!

Uiteindelijk dus 33 km gelopen en helemaal stuk op het laatst. Gelukkig zit er een pannekoekenrestaurant op het stationsplein van Roermond en daar laten we het ons eens goed smaken.