Via Rhôna, dag 11

Zondag 9 juni 2019, rustdag Avignon

Voor een overzicht van alle etappes: ga naar deze pagina.

Het Palais des Papes

We staan op met een bewolkte lucht, het is wat fris, en er vallen zo nu en dan wat druppen. Dan maar even de fleece-jacks aan.  We nemen ons eerste ontbijt bij de tent en dan op naar Avignon. De Via Rhôna loopt nu zelfs door de stad, zien we aan de borden. Ook dit is gewijzigd dus.  Ergens op een terras nemen we een petit déjeuner oftewel een stukje stokbrood met boter en jam en een croissant. Daarna lopend de stad in.  Het is nog rustig zo rond 10 uur. Het plein vlak bij het Palais des Papes staat wel erg vol met horeca zien we. Ik heb het idee dat het erger is dan de laatste keer dat we hier waren (in 2006), maar als ik thuis die foto’s bekijk is dat onzin. Het was toen ook al zo.

De beroemde brug van Avignon

Daarna naar het plekje waar we destijds de foto van de Mont Ventoux namen. Hij staat daar groot en machtig te wezen. We dachten destijds dat het wel meeviel.  Hierna verder door het oude deel van de stad. Als we bij de stadsmuur aankomen zijn we vlakbij het station en we gaan toch maar weer even kijken naar de terugreis mogelijkheden per trein.  Er blijken voor  a.s. woensdag 4 treinen te zijn die fietsen meenemen. Geen probleem derhalve.

Lunch in een rustig deel van de stad

Op de Place Saint Didier in het rustige deel van de stad gaan we lunchen met een crèpe met salade.  Vervolgens op naar de beroemde brug van Avignon, maar bezichtigen kost  tegenwoordig € 5,- per persoon. We zijn er al eens eerder geweest, en zoveel was er nu ook weer niet te zien, dus nog eens een tientje betalen vinden we niet zo nodig. Daar zijn leukere dingen mee te doen.

Om 15 uur eerst terug naar de camping om wat te lezen (2 tijdschriften gekocht, want we hebben niets bij ons natuurlijk), wat te dutten en daarna terug naar de stad voor een glaasje wijn en een pizza. Leuk dagje zo.