Via Rhôna, dag 12

Maandag 10 juni 2019, van Avignon naar Arles (62 km)

Voor een overzicht van alle etappes: ga naar deze pagina.

Vandaag de laatste etappe en niet eens zo’n heel lange. Maar eerst hadden we nog een onrustige nacht op de camping.  Een avond eerder was er een gezellige drukte buiten de camping, maar nu was het rustig. Tot ik rond een uur of 3  een raar geluid buiten de camping hoorde, wat ik maar niet kon plaatsen. Het leek of iemand met een waterslang iets aan het blussen was. Renée had het ook gehoord en begreep het ook niet. Vanmorgen kwamen we tot de conclusie dat de gemeente een automatisch sproeisysteem voor de borders op die plek heeft geïnstalleerd. Zonder het van mekaar te weten hadden we dus een onrustige nacht – je haalt je toch van alles in het hoofd over wat het zou kunnen zijn.

Terrasje in Amaron

Om 06:30 uur weer op en we kunnen ons 2e ontbijt zelfs op de camping krijgen en dat doen we dan ook, want het is 2e Pinksterdag, en je weet nooit wat er dan allemaal wel of niet open is. Handig, zo’n luxe camping 🙂 .  Petit déjeuner met croissants, stokbrood, 2 soorten jam, nutella, koffie en jus d’orange. Daarna op pad en via de route van Luc Oteman de stad uit. Volgens de bordjes moeten we ook nog de stad door, maar dat geloven we nu wel. Verderop bij Aramon begint weer een route provisionaire en die volgen we ook. Nog weer wat verder raken we route helemaal kwijt. Bordje gemist? Of ontbraken er weer bordjes? We volgen de GPX route maar, dan komt het wel goed. In Montfrin bij een Intermarché boodschappen gedaan en geluncht onderweg op een bankje.

De Arena te Arles

Na Beaucaire wordt het landschap zoals in de Camarque. We naderen Arles, het eindpunt van deze tocht. Camping opgezocht (Le Arlésienne), tent opzetten, douchen, en naar het station. Er zijn morgen maar 2 mogelijkheden om met de trein terug te gaan, om 8 uur en rond 14 uur. We kopen kaartjes voor die van 8 uur, en gaan daarna ijs eten en wijn drinken op een terras in de buurt van de Arena. Daarna nog even wat rondgelopen en bekende plekjes bekeken zoals het Gele Huis dat Vincent van Gogh heeft geschilderd.