Alpe-Adria-1

Vrijdag 17 juli, van Leek naar Augsburg.

Zie deze pagina voor een overzicht van alle etappes van de Alpe Adria Radweg.

Dinkelsbühl

We staan vroeg op, want het is een beste rit naar Zuid-Duitsland. Zo’n 800 km. Morgenavond moeten we ons melden in het hotel in Salzburg en vandaag willen we al een heel eind komen.  We nemen eens een alternatieve route door Duitsland, via Kassel en de A7. Er is wel veel vakantieverkeer, merken we. De route is wel veel leuker, omdat we deze nog niet kennen. In Noord Beieren staat een beste file op de A7, zien we op de autonavigatie, en daarom hier maar even verder via binnenwegen. We stoppen voor een koffie in Dinkelsbühl. Dit gebied in de buurt van de Kocher en de Jagst kennen we wel een beetje, want tijdens de fietsreis naar Rome kwamen we hier ook langs.

Augsburg

We hebben even gedubd waar we willen overnachten. Gersthofen, vlak bij Augsburg,  leek wel wat. Daar een hotel gezocht, even de bagage op de kamer gezet en dan per fiets naar Augsburg, 8 km verderop. Leuk om die stad weer te zien. Gegeten in de binnenstad en daarna terug en plat.

 

 

 

 

 

Zaterdag 18 juli, Salzburg

Salzburg met het kasteel

De reis naar Salzburg gaat vlot, ook nu echter veel vakantiefiles bij München, maar daar rijden we omheen over 2-baans wegen. We zijn al rond 14 uur bij het hotel en kunnen daar de auto mooi parkeren voor de komende week. Ingecheckt en we krijgen een mapje van Eurobike met o.a. de tickets voor de beide treinreisjes, die nodig zijn. Zelfs zadelhoesjes krijgen we. Daarna lopend Salzburg in. We waren niet kapot van de stad de vorige keer, jaren geleden, maar dat overkomt ons vaker bij steden waar we voor het eerst komen. Salzburg is toch een alleraardigste stad. Helaas veel regen, dus regenjacks  aan en paraplu’s mee. We kijken nog even in het parkje op de Mirabellplatz, waar ik de eerste keer dat ik hier kwam (in 1983) een mooie foto van Salzburg maakte. Verder natuurlijk de befaamde Sacher Torte en de Mozartkugel geproefd. En verder de toerist uitgehangen.