Alpe-Adria-4

Dinsdag 21 juli, van Obervellach naar Villach (75 km).

Zie deze pagina voor een overzicht van alle etappes van de Alpe Adria Radweg.

Het hotel in Obervellach

Vandaag moet dan een hersteldag worden voor gisteren. Die dag was wel erg zwaar en we voelen dat vanmorgen. Eigenlijk vannacht ook al: we hadden beiden in het begin van de nacht het gevoel dat we eigenlijk te moe waren om te slapen. Dat klinkt raar, maar zo was het toch echt.

We rijden nu langs rivier de Drau

Het ontbijt in het hotel (Erlebnishotel Mölltal) is prima en we kunnen rond 08:30 al vertrekken. Wel krijgen we meteen al tot aan het plaatsje Penk kwa helling 3 lichte pijltjes voor de kiezen, dat wel. Daarna valt het wel weer mee. In Mühldorf aan de koffie en daarna even naar de Spar voor broodjes en kaas voor de lunch. We fietsen rustig verder, de vestjes kunnen al weer uit, het is een lekkere temperatuur. Bij Lendorf praten we even met een lokale mevrouw, die een betere route weet dan de officiele route. En die is inderdaad prima kunnen we constateren. Via Rosenheim en Gendorf gaat het verder.

Lunchpauze.

We lunchen op onze eigen stoeltjes onder een boom in Baldramsdorf. Daarna verder langs Spittal, waar we snel doorheen fietsen, zonder het centrum te zien. Verder gaat het nu langs de oever van de Drau, afwisselend de linker en rechteroever. Villach zelf is een leuke stadje, met 60.000 inwoners. Eerst een ijsje en koud water op een terras, want we zijn moe, warm, en onze achterwerk brandt (bij beiden). Daarna inchecken in het Holiday-Inn hotel dat midden in het centrum ligt. Fietsen naar de kelder, douchen en daarna opnieuw naar de binnenstad voor wijn en eten. En even wat rondgelopen. Weer een erg leuke tocht vandaag.

De gereden route:

Het hoogteprofiel van vandaag:

 

 

 

Statistieken:

  • Hoogte Obervellach:  740 m
  • Hoogte Villach: 550 m
  • Maximale hoogte: 740 m
  • Klimmeters: 258
  • Daalmeters: 448
  • Afstand: 74,6 km
  • Tijdsduur: 8 uur 46 minuten