Alpe-Adria-6

Donderdag 23 juli, van Gemona naar Udine (55 km).

Zie deze pagina voor een overzicht van alle etappes van de Alpe Adria Radweg

Er begint al weer meer ruimte in de vallei te komen.

Vandaag de laatste etappe met hellingen volgens het Alpe Adria boekje. We rijden Gemona uit en wat opvalt is dat het vlakke asfalt van het spoortracé is verdwenen. We rijden nu over binnenweggetjes met vaak belazerd asfalt vol met kuilen en gaten. Zo kennen we Italië weer. Veel beter rijdt het op gruispaden. Leuk is, dat de plaatsen die we passeren op een heuvel zijn gebouwd, met de kerk op de top uiteraard. Wel steeds een stijging om daar dan ook te komen. We tellen 6 lichte en 1 zware beklimming. We passeren dorpen als Osoppo, Tomba en Avilla. In San Floreano aan de koffie bij een bakker (ook voor de broodjes) en in Buja bij een supermarkt. Dat is overigens 5 km omrijden en flink klimmen. We rijden nog steeds langs de uitlopers van de Julische Alpen, en het zijn mooie vergezichten hier. We rijden nu stevig door want het zal 32 graden worden en dan willen we graag voor 13 uur alle hellingen gedaan hebben. Bij Tricesimo hebben we alle hellingen (volgens het boekje) gehad en kunnen we lunchen. Daarna verder naar Udine. Vlak daarvoor worden we nog weer omgeleid door een stukje bos met erg slecht asfalt. Waarom we niet rechtdoor naar Udine kunnen verbaast me.

Wat wel opvalt is de bewegwijzering. Die is heel goed en eigenlijk heb je het boekje of mijn navigatieapp Osmand nauwelijks nodig. Petje af voor de routebeheerders.

Plein in Udine

In Udine eerst maar eens een ijsje gegeten. Het is bloedheet nu zo rond 15 uur. Daarna naar het hotel, maar we moeten even wachten op onze bagage die om 16:30 arriveert. Nou ja, de kamer heeft airco, dus geen probleem. Wim gaat een dutje doen en Renée gaat de fietsbroekjes wassen.

Rond 18 uur lopend naar het centrum (het hotel zit aan de rand ervan) en aan de wijn. Daarna lekker italiaans eten met een primi et secundi piatti. Lekker allemaal.

Gereden route:

Hoogteprofiel (klik voor een vergroting):

 

 

Statistieken:

  • Hoogte Gemona:  239  m
  • Hoogte Udine:  187 m
  • Maximale hoogte:  274 m
  • Klimmeters: 191
  • Daalmeters: 243
  • Afstand:  55,8 km
  • Tijdsduur:  6 uur  42 minuten