Berlijn-4

Vrijdag 2 september 2022, Fietstocht buiten Berlijn

De Dom van Brandenburg

Vandaag gaan we een fietstochtje van zo’n 40 km buiten Berlijn doen is de bedoeling. Na het vertrek met auto en fietsen eerst naar de supermarkt in het dorp voor het avondeten en de lunchbroodjes met kaas. En natuurlijk langs de lokale bakker voor koffie.  Daarna met de auto naar Werden waar we zullen starten met fietsen. Er is een snelle route om daar te komen zegt de autonavigatie en een langzame over Potsdam. We kiezen voor de langzame route en zien nog mooie beelden van Potsdam voorbijkomen.

Gezellige straat in Brandenburg

In Werden de auto geparkeerd en per fiets de Havelradweg op naar Brandenburg, een afstand van 44 km. Het gaat erg langs meren die hier overal liggen in de rivier de Havel. Leuk om te fietsen en we gaan ook veel door bos en over dijken. Mooi rustig tochtje na alle herrie en drukte in Berlijn. In Brandenburg even rondgelopen door de Altstadt, maar het is er erg stil.  Weinig opwindende gebouwen ook vinden we. Terug naar de Neustad waar veel meer leuke horeca is te vinden. We nemen ijs op een terras en daarna naar het station voor de terugreis. Renée koopt de kaartjes en is €19,- kwijt voor 2 treinkaartjes + 2 fietskaartjes. En dat voor een stukje van een km of 40.

In Werden de auto uit de parkeerkelder gehaald, fietsen erop, en terug naar ons terras bij het pontje aan het meer voor een lekkere glas wijn. Daarna terug naar de camping en een beetje laat gegeten.