Donau Radweg-2

Zaterdag 11 juni 2022, van Wesenufer naar Linz (67 km)

Het pontje bij Schlögen

Om 07:30 uur alweer aan het ontbijt. Prima hotel hier, dat tevens voor conferenties en seminars wordt ingezet.  Het ligt op de oever van de Donau. We zien ook de nodige jeugdige zakenleven-achtige werkenden in de ontbijtzaal zitten. Na het vertrek moeten we even terug naar de noordelijke oever, want de zuidelijke oever heeft 2 vette pijltjes op de kaart staan, oftewel flink klimmen. Maar dat hoeft dus niet op deze tocht!  Met een pontje gaan we een eind verderop bij Schlögen weer naar de zuidoever. Bij Schlögen maakt de Donau 2 keer een bocht van 180 graden.

De 2x 180 graden bocht van de Donau.

Daar kun je mooie foto’s maken maar dan moet je wel de helling op. Er loopt een wandelpad naar zo’n uitzichtspunt. Dat lijkt ons leuk om te doen en we gaan welgemoed op pad. Alleen – omhoog gaan met onze gewone schoenen gaat nog wel, maar terug heb je écht bergstokken nodig. Zonder die stokken vind ik het te gevaarlijk. Halverwege besluiten we om toch maar om te keren. Toch nog een foto kunnen maken. Hogerop kun je onderstaande foto maken.

De Donauschlinge (bron: wikipedia)

In het restaurant van de camping vlakbij gaan we aan de koffie. Daarna verder de route vervolgen, die erg rustig is. Alle dorpjes liggen aan de overkant. Pas tegen 13 uur komen we bij Aschach, waar ook weer supermarkten zijn te vinden om brood en kaas te kopen. Aan de oever van de Donau eten we dat op. Daarna verder naar Ottersheim waar we aan het water/bier gaan, want het is inmiddels lekker warm geworden. Daarna door naar Linz, een grote stad met veel industrie. Ingecheckt en daarna per fiets de stad in voor ijs en pizza’s. Het centrum van Linz bestaat uit een groot, langgerekt plein (waaraan ook veruit de meeste terrassen liggen). Van daaraf kun je verder het oude centrum in – we lopen daar wat rond, maar de terrassen lokken, dus daar hebben we de rest van de avond doorgebracht.

De gereden route: