Donau Radweg-6

Woensdag 15 juni 2022, van Traismauer naar Wenen (78 km).

Prachtige fietspaden!

Na het vertrek uit het hotel (het was een door een familie gerund hotel, ons bed was beroerd, Renée werd met rugpijn wakker) eerst naar de bakker om de hoek voor een cappu met chocolade/vanille Schnecke voor Wim en een gewone koffie (Verlängerter heet dat hier) voor Renée. De Spar zit ook vlakbij dus broodjes en kaas zitten alweer snel in de fietstas. De reis is verder niet veel afwijkend van de vorige dagen. Ja, de bergen verdwijnen wat maar komen bij Klosterneuburg weer opzetten. En we hebben voor het eerst wind tegen, wk 2-3. Verder ging het soms door (lelijk) industriegebied maar dat kun je verwachten zo dicht bij Wenen.

Terrasje in Tulln

In Tulln volgt de tweede koffie op een leuk terras in het centrum.  Daar ook een klein maar heel informatief museum bekeken van Romeinse vondsten. Tulln was een echt fort dat Comagena heette. Dat fort was hard nodig in de strijd van de Romeinen tegen de Germanen. Mooi museum!

In Klosterneuburg nog een ijsje gegeten. Het wordt een lange tocht vandaag, want het hotel ligt aan de andere kant van het centrum van Wenen. Gelukkig blijven de fietspaden prima, ook langs het Donau kanaal waar we nu langs fietsen. Na inchecken en douchen in het hotel snel lopend richting centrum en daar vinden we vlot een pizzeria waar we terecht kunnen.

De gereden route:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *