Elfstedenpad-9

Zaterdag 17 juni, van Ferwoude naar Witmarsum (21,4 km)

Voor een overzicht van alle gelopen etappes van het Elfstedenpad, zie deze pagina

De grote scheepshal in Makkum.

We lopen momenteel 2 paden parallel, het Elfstedenpad en het Drenthepad. Vandaag maar weer eens een etappe van het Elfstedenpad. We hadden nog een stuk dicht te lopen tussen Ferwoude en Harlingen. Dat moet in 2 stukken en vandaag gaan we van Ferwoude naar Witmarsum. We gaan, vanwege de wat  lastige busverbindingen, per fiets naar het beginpunt in Ferwoude. De fietsroute via knooppunten loopt via Makkum, waar wel een bakker met koffie is te vinden die open is. Wat in Makkum opvalt is de enorme hal van een scheepswerf, de Vries Scheepsbouw Makkum, waar (voorzover mij bekend) ook erg dure jachten worden gemaakt.

Het dorpje Exmorra

Om rond 11 uur kunnen we beginnen met de wandeling. Buiten Ferwoude vallen de enorme windmolens op die in het IJsselmeer liggen, ter hoogte van Makkum. We passeren Exmorra met het kleine kerkje, en lopen via vele vlakke weilanden richting Bolsward, waarvan de torens al even uit de verte zijn te zien.

Bolsward

Bolsward is een gezellig oud stadje met veel historie en bekend van o.a. de Sonnema Berenburg drank. We gaan even op een terras zitten hier en nemen een drankje. Daarna door naar Witmarsum waar we rond 17 uur aankomen. Het was weer een leuke dag met prima wandelweer.

 

De gelopen route: