Fietsreis naar Rome, etappe 19

Zaterdag 4 juni 2016, van Stams naar Pfunds (83 km).

Voor een overzicht van alle etappes in 2016 zie deze link

Het mannenklooster van Stams
Het mannenklooster van Stams

Vanmorgen weer uitgerust opgestaan om 6 uur en om 7 uur achter het ontbijt, want we willen vroeg weg. De route stijgt vandaag al weer behoorlijk van 600 naar 900 m, en er zitten een aantal venijnige klimmetjes in het parcours. Het is gelukkig droog, zij het wat fris.

We volgen de Inn stroomopwaarts en dat is hier toch al een geweldig kolkende rivier. Er wordt ook geraft en dat is spectaculair. In Landeck komen we samen met de oude route van Reitsma over de Arlbergpas.

In Prutz overleggen we even, camping of hotel. Ik vertrouw het weer niet en inderdaad, na 16 uur begint het te regenen. Regenkleding aan en het besluit is simpel. Weer een hotel. We hadden hier graag gekampeerd, maar het is niet anders. Dat geeft trouwens wel de gelegenheid om nu de etappe wat langer te maken dan in het boekje van Reitsma staat en naar Pfunds door te rijden. Morgen krijgen we  de Reschenpas en daar willen we zo dicht mogelijk bij in de buurt komen.

Het hotel in Pfunds ontvangt om 17:45 een bruidspaar (zaterdag is kennelijk een gewilde dag om te trouwen in Oostenrijk, we zagen het al eerder). Wij onder de douche en daarna lekker eten in het hotel. Rond 21 uur liggen we al weer in bed om langzaam in slaap te vallen.

Gereden route:

Hoogteprofiel (klik voor een uitvergroting) en statistiek van deze etappe:etappe19

 • Hoogte Stams: 639 m
 • Hoogte Pfunds: 975 m
 • Maximale hoogte: 975 m
 • Klimmeters: 1486
 • Daalmeters: 1145
 • Afstand: 85,4 km
 • Tijdsduur: 9 uur 46 minuten

Eén antwoord op “Fietsreis naar Rome, etappe 19”

 1. Balen hooi kom je overal tegen zo te zien, mooie domkerk op de foto.
  In Oostenrijk kom je vele mooie kerken tegen. Daar was voor de scheiding van de kerken toch een hoop geld beschikbaar om aflaten te betalen?
  Fietsen de berg op is moeilijk en vraag veel kracht. Petje af broer en schoonzus!

Reacties zijn gesloten.