Havezatenpad-4

Vrijdag 25 oktober 2019, Van Belterwiede naar Hasselt (19,6 km)

We zijn al lekker bezig op dit lange afstandspad. Binnen 2 maanden al aan de 4e etappe bezig. Terwijl we het Noaberpad, dat we begonnen in 2012, nog steeds niet hebben afgerond 🙂 . Maar ja, dan moeten we een lang weekend naar de Achterhoek toe en daar is het even niet van gekomen. Dus weer vrolijk verder op dit pad.

Het plaatsje Belt Schutsloot

We zetten de auto neer in Hasselt en fietsen naar het beginpunt  op de parkeerplaats langs de Belterwijde. Onderweg uiteraard koffie met een stukje taart bij een bakker in Zwartsluis. 

De dijk langs het Zwarte Water

Na de start van de wandeltocht lopen we al snel Belt Schutsloot binnen, weer een heel mooi karakteristiek plaatsje. Zoiets als Giethoorn maar dan zonder die vervelende toeristen. Ondanks dat er een camping en een jachthaven zijn, is het er toch rustig.

Daarna verder langs de Arembergergracht. Renée kent deze goed want soms ging ze als klein meisje wel eens mee met vader Kamphuis, die daar graag viste. In Zwartsluis moeten we omlopen want er wordt gewerkt aan de brug over een watertje. Na Zwartsluis gaat het verder naar Genemuiden over een dijk langs het Zwarte Water.

Het haventje van Genemuiden.

Bij Genemuiden moeten we via een pontje het water oversteken. Genemuiden is een aardig plaatsje, wel onderdeel van de Biblebelt en met veel kerkgemeenschappen (zie wikipedia). Het is vooral bekend vanwege de biezenteelt en de matten die daarvan gemaakt werden.

Vervolgens verder naar Hasselt, weer over een dijk met uitzicht over de brede uiterwaarden van het Zwarte Water.

 

Het oude stadhuis van Hasselt

Hasselt is een oud Hanzestadje en heeft o.a. een mooi oud stadhuis. Hasselt hadden we in het verleden al eens bezocht want het was het eindpunt van het (nederlandse deel van het) Jacobspad. Althans die van Uithuizen naar Hasselt want er is ook nog een Friese versie daarvan).

 

De gelopen Route: