Via Rhôna, dag 7

Woensdag 5 juni 2019, van Lyon naar St-Pierre-de-Boeuff (59  km).

Voor een overzicht van alle etappes: ga naar deze pagina.

Het geitenpaadje in de route provisionaire.

We staan weer vroeg op, deze keer om 05:30 uur. Er was windkracht 6 voorspeld en wind uit het zuiden. Die wind zou opsteken na een uur of 10, vandaar. Na het opbreken laten we een briefje met een groet achter voor onze Zwitserse sympathieke medekampeerder uit Bern, die nog lag te slapen. Hij had me de afgelopen 2 dagen zo ongeveer z’n gehele levensverhaal verteld. Hij heeft over de gehele wereld gewerkt en gezworven.

En een omgevallen boom op het fietspad.

Het terugvinden van de route is even een dingetje. Luc Oteman waarschuwt in het routeboekje dat de route via de D15 en D315 beter niet genomen kan worden. Bij Charly begint echter een route provisionaire en we besluiten daar naartoe te gaan. Dat is niet zover van de camping en dat stukje daar naartoe mag Osmand aangeven. Dat gaat prima, ondanks het drukke woon-werkverkeer op dit moment (we vertrekken om 7:00 uur).  In Vernaison is onze eerste koffiestop, tussen de Franse werknemers die ook een typisch Frans ontbijt tot zich nemen (kop koffie en een sigaret). 

Schuimkoppen op de Rhône.

Vervolgens verder naar het beginpunt van de route provisionaire. Op weg daar naartoe zien we dat een automobilist z’n telefoon verliest, die op het dak van de auto was blijven liggen. Die telefoon hebben we maar meegenomen om later ergens in te leveren. 

Het eerste deel van de route provisionaire is erg saai (na Solaize). Achter fabrieksterreinen langs. Verderop komen we door hoog gras via een geitenpaadje. Dat gaat dus niet goed samen met laaghangende voortassen, en we moeten even lopend verder.  Nog wat verder ligt er een omgevallen boom op het pad, die er zo te zien al jaren ligt. Beetje slordig van de organisatie lijkt ons. Geen nood, alle bagage afladen en fietsen er overheen tillen.

In Chasse-sur-Rhône een 2e koffiestop en daar bij een supermarkt de telefoon afgegeven. Dat werd erg gewaardeerd, ze belden direct naar het nummer dat het laatst door de eigenaar gebeld was en ze beloofden ervoor te zorgen dat hij weer bij de rechtmatige eigenaar terecht kwam. 

Vanaf nu is de route weer prima, zij het dat vanaf 11 uur de wind erg aantrekt. We passeren Vienne, Condrieu en stoppen in Chavanay voor de boodschappen. Bij een rafting baan nemen we een ijsje. Leuk om te zien hoe je dat raften hier wordt geleerd. Met echte stroomversnellingen en zo. Daarna naar camping “de la Lone”, waar we om 17 uur arriveren.

 

De gereden route: