Via Rhôna, dag 8

Donderdag 6 juni 2019, van St-Pierre-de-Boeuff naar Cruas (123 km).

Voor een overzicht van alle etappes: ga naar deze pagina.

De dalen worden al breder hier.

Vandaag een mooie rustige dag met windkracht 2-3 uit het noorden, wind in de rug dus. We weten al via de weerapps dat het morgen weer windkracht 6 uit het zuiden wordt. Om die reden passen we het schema wat aan. Vandaag veel km’s en dan zien we morgen wel hoe ver we dan komen. We zouden stoppen in Valence, dat we beiden niet kennen en graag hadden willen bekijken, maar we gaan een km of 50 verderop staan. We vertrekken om 07:15 uur en blijven doorrijden tot 19:30 uur in Cruas.

Eén van de vele dorpjes die je tegenkomt

Onderweg passeren we talloze dorpjes en rijden soms over de linker en dan weer over de rechteroever. Soms is de route heel leuk met de bergen op de achtergrond en velden met bonen, mails, courgettes (in kassen) , perziken, appels, kersen, vijgen en zonnebloemen. Maar soms rijd je op een dijk langs de Rhône en dat is wel een beetje saai. Maar toch, vergeleken met de Loire à Vélo, die we in 2017 reden, vinden we deze heel wat afwisselender. En je rijdt nu van noord naar zuid waardoor de verschillen gaan opvallen in klimaat, in het landschap en ook in de volksaard.

We rijden door het centrum van Valence – het ziet er erg leuk uit. We beloven elkaar hier nog eens terug te komen.

De camping in Cruas heeft een restaurant, zo hebben we op internet gezien, maar helaas. Er is een besloten receptie aan de gang en we kunnen er niet terecht. De mevrouw van de receptie (die tevens bedient op de receptie 🙂 ), belt met een restaurant in het dorp dat wij eraan komen. Snel de tent opgezet, geen tijd om te douchen en naar het dorp. Prima gegeten daar met als toetje îles flottantes. Altijd heerlijk. Daarna terug, alsnog douchen en plat. 

 

Gereden route vandaag: